"La baza se afla planul. Fara plan nu exista nici maretia intentiei si a expresiei, nici ritm, nici volum, nici coerenta. Fara plan exista acea senzatie insuportabila omului, de inform, de neterminat, de dezordine, de arbitrar. Planul necesita imaginatia cea mai activa. De asemenea, el necesita disciplina cea mai severa."
Le Corbusier

Certificat Energetic, Audit Energetic

Aceasta operatie consta in determinarea caracteristicilor termotehnice si functionale reale ale sistemului cladire instalatie, in scopul caracterizarii din punct de vedere energetic a cladirii. Pasii necesari realizarii auditului ...
cititi mai mult

Evaluari imobiliare

Biroul de arhitectura al firmei noastre, prin evaluatori autorizati, membri ANEVAR, ofera servicii de evaluare a proprietatilor imobiliare, respectiv constructii si terenuri, pentru urmatoarele scopuri: Transferul de proprietate sau al folosintei ...
cititi mai mult

Proiectarea

Alegerea terenului - cititi mai mult

Asistenta tehnica - cititi mai mult

Intocmirea cartii tehnice - cititi mai mult

Urmarirea de santier - cititi mai mult

Asistenta tehnica pe santier

Asistenta tehnica pe santier este o misiune suplimentara a arhitectului (proiectantului), stabilita contractual intre beneficiar si architect si/sau alti proiectanti de specialitate si este prevazuta prin contractul de proiectare de baza sau alte acte aditionale la acesta.

In functie de complexitatea si specificul lucrarii si de exigentele beneficiarului asistenta tehnica se va acorda pentru toate specialitatile sau pentru parti din proiect ( arhitectura-finisaje, structura).

Asistenta tehnica pe santier implica doua aspecte principale care de regula se intrepatrund:

1. Verificarea curenta a calitatii executiei lucrarilor de construire si a modului de respectare a proiectului, care se desfasoara pe baza unui program periodic ( de doua ori pe saptamana, saptamanal, bilunar sau de cate ori este nevoie ), pe toata durata lucrarilor sau pe perioade determinate (mai putin recomandabil).

In aceasta activitate se inscriu si stabilirea solutiilor pentru explicitarea sau completarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie si pentru remedierea unor abateri sau erori minore de executie a caror rezolvare nu modifica proiectul si autorizatia de construire .

Asistenta tehnica curenta va fi consemnata intr-un registru de note si dispozitii de santier aflat in permanenta la punctul de lucru.
In cazul completarilor sau modificarilor de solutii se vor intocmi dispozitii de santier , care dupa caz vor fi vizitate si de verificatori tehnici de proiecte.
Cand prin dispozitiile de santier se aduc modificari fata de autorizatia de construire acestea vor fi supuse procedurii de autorizare in conditiile legii.

Emiterea unei noi autorizatii de construire este necesara daca se modifica conditiile de amplasament, aspectul constructiei, solutiile structurale de ansamblu sau daca este periclitata stabilitatea constructiilor invecinate.
Notele si dispozitiile de santier vor fi avizate ( insusite) de beneficiar si la finalizarea lucrarilor vor fi incluse in cartea tehnica a constructiei.

2. Consultanta de specialitate acordata beneficiarului privind diverse probleme legate de executia lucrarilor de constructii, cum ar fi pentru :
- angajarea dirigintelui de santier atestat de ISC si dupa caz a responsabilului cu calitatea atestat de ISC, atunci cand lucrarile se executa in regie proprie;
- intocmire cererilor de oferta pentru alegerea constructorului ;
- analiza ofertelor prezentate de constructori si desemnarea constructorului ;
- intocmirea cererilor de oferte pentru achizitionarea de materiale care nu sunt cuprinse in contractul de antrepriza si analizarea ofertelor primite;
- alegerea materialelor de constructie, a tipodimensiunilor si culorilor de finisaje;
- alegerea marcilor de utilaje si echipamente, cu caracteristici si performante conforme cu specificatiile tehnice din proiectul tehnic;
- verificarea situatiilor de lucrari prezentate de catre constructor;
- intocmirea cartii tehnice a constructiei;
- organizarea receptiei lucrarilor executate.

Alegerea terenului

cititi mai departe

Intocmirea cartii tehnice

cititi mai departe

Urmarirea de santier

cititi mai departe

Certificarea energetica si auditul energetic

Avize Bucuresti: Certificat energetic si audit energetic / birou arhitectura bucuresti

Certificarea, auditul energetic, expertizarea termica si
energetica a cladirilor de locuit

Aceasta operatie consta in determinarea caracteristicilor termotehnice si functionale reale ale sistemului cladire instalatie, in scopul caracterizarii din punct de vedere energetic a cladirii. Auditul energetic al cladirilor este operatia prin care se stabilesc tehnic si economic solutiile de reabilitare si modernizare termoenergetica a cladirii pe baza rezultatelor termice si energetice a cladirii.

cititi mai mult

Asistenta tehnica pe santier

Asistenta  tehnica  pe  santier / birou arhitectura bucuresti sector 1

Asistenta tehnica pe santier
este o misiune suplimentara a arhitectului (proiectantului), stabilita contractual intre beneficiar si architect si/sau alti proiectanti de specialitate si este prevazuta prin contractul de proiectare de baza sau alte acte aditionale la acesta. In functie de complexitatea si specificul lucrarii si de exigentele beneficiarului asistenta tehnica se va acorda pentru toate specialitatile sau pentru parti din proiect ( arhitectura-finisaje, structura).

cititi mai mult


Furnizorul dvs. de material si tehnologii in
constructii- recomandat de birou arhitectura bucuresti